Jak wybrać piec do cukierni?

Jak wybrać piec do cukierni?

Piec jest jednym z głównych elementów wyposażenia cukierni - od wybranego rodzaju pieca oraz typu konstrukcji zależy szybkość i dokładność wypieku, stopień skomplikowania naprawy, awaryjność oraz energooszczędność. Wybierając piec do cukierni oczywiście, warto zwrócić uwagę na to czy wybieramy model do małej cukierni, czy cukierni o szerokim spektrum działania zaopatrującej liczne sklepy. Producent maszyn cukierniczych Hasborg zajmuje się produkcją wysokiej jakości maszyn do produkcji, a także wypieku ciastek, dzięki czemu każdy, kto chce zadbać o wyposażenia cukierni, powinien skorzystać z jego oferty. Firma jest jedną z najbardziej wiodących na rynku marek, która proponuje klientom wysokiej klasy maszyny do ciastek, które są wyposażone w najlepszej jakości podzespoły. 

Nowoczesny piec cukierniczy, czyli jaki?
W bogatej ofercie marki Hasborg dostępne są maszyny cukiernicze, które przeznaczone są do profesjonalnego użytku. Piec cukierniczy jest gwarancją otrzymania pełnej kontroli nad przygotowywanymi wypiekami, dzięki czemu będą one perfekcyjnie upieczone, co przełoży się na niepowtarzalny smak słodkości, czyli zadowolenie klientów i zwiększenie sprzedaży. Warto zadbać o to, aby piec do cukierni nie pobierał zbyt dużej ilości energii, a także redukował do minimum koszty eksploatacyjne. Nowoczesne piece tunelowe powinny pozwalać wyprodukować duże ilości ciastek o wysokiej jakości tekstury oraz smaku. Hasborg będzie idealnym wyborem jeżeli chodzi o produkcję ciastek zarówno w małej, jak i nieco większej cukierni. 

Jak działa konwekcyjny piec tunelowy?
Piec tunelowy konwekcyjny wyprodukowany przez Hasborg jest wysokiej jakości sprzętem wyposażonym w nowoczesne rozwiązania techniczne i systemy, które pozwalają utrzymać w piecu odpowiednią izolację termiczną, dzięki czemu wewnątrz pieca utrzymywana jest stała temperatura, co jest gwarancją otrzymania wysokiej jakości finalnego produktu. W zależności od długości pieca pożądanej przez cukiernię może być on podzielony na sekcje palnikowe lub sekcje niepalnikowe, a każda sekcja pozwala na osobną regulację temperatury. Piec tunelowy konwekcyjny szybko osiąga wybraną temperaturę nagrzania, dzięki czemu przyniesie cukierni duże oszczędności związane z poborem gazu i prądu. 

Opinie (0)

Zobacz firmy

Producent tonerów DMD Rzeszów

Al. Sikorskiego 2/7
35-304 Rzeszów

Średnia Ocena

5/5
HASBORG producent maszyn piekarniczych

Rakszawa 508
37-111 Rakszawa

Średnia Ocena

5/5
Agencja NeoVinci - edukacja medyczna

Puławska 14
02-512 Warszawa

Średnia Ocena

5/5

Podobne artykuły

Adapter zamiast fotelika

Adapter zamiast fotelika

Elektroniczny system obiegu dokumentów w firmie

Elektroniczny system obiegu dokumentów w firmie

Marketing internetowy - Dlaczego taki ważny?

Marketing internetowy - Dlaczego taki ważny?